Hoe werkt een peilzender?

Anders dan bij een voertuigvolgsysteem dat met GPS en GSM uitgerust is werkt een peilzender ook met radiogolven, is het voorzien van een eigen interne batterij en heeft het een zeer klein en handig formaat, hierdoor kan de peilzender overal in een object worden verstopt om zo niet gevonden te kunnen worden.

Na installatie verstuurd de peilzender minimaal eenmaal per dag een controlebericht. Aan de hand van dit bericht wordt de locatie van de zender bepaald en weergeven in het Moving Intelligence platform en app.

Aan de hand van dit controlebericht is de meldkamer en opsporingsdienst in staat de peilzender, wanneer nodig, in diefstalmodus te zetten en in samenwerking met de lokale of landelijke Politie te lokaliseren en veilig te stellen.

Hoe wordt de peilzender ingebouwd?

Een peilzender kan in de basis overal in een object worden ingebouwd. In geval van een voertuig wordt de peilzender ergens op een onvoorspelbare plaatst bevestigt, dit maakt het criminele lastiger om de peilzender te lokaliseren.

Door het kleine formaat van het systeem is de peilzender uit het zicht te plaatsen en hierdoor vrijwel onvindbaar voor criminelen.  Enkel de inbouwen van zender weet waar de peilzender zich in het voertuig of object bevindt. Het professioneel plaatsen van de peilzender duurt ongeveer een uur en kan gedaan worden bij een garage naar keuze, maar ook bij verzekerde thuis.

Beschadigt de peilzender het voertuig?

Nee. Het plaatsen van de peilzender kan altijd zonder de originaliteit van het voertuig aan te tasten. De carrosserie blijft intact en er worden geen onderdelen uit elkaar gehaald om de peilzender te kunnen plaatsen.

Specificatie

Offerte aanvragen

Via dit formulier vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan voor een of meerdere Mi01 Peilzender terugvindsystemen van Moving Intelligence.